Печено агне по добруджански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
25/11/2015
"Вкусно, по-вкусно, още по-вкусно - най-вкусното печено агнешко по добруджански "
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 173
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и посоляваме агнешкото месо.

Попарваме дреболиите с подсолена вода. Нарязваме ги па ситно и посоляваме на вкус.

В тенджера със сгорещеното олио прибавяме нарязания на ситно лук, измития и почистен булгур, дреболиите, червения пипер, джоджена и магданоза, нарязани на ситно, и черния пипер и ги запържваме.

Прибавяме от бульона, в които сме попарили дреболиите и задушаваме.

Получената смес изсипваме в тава и отгоре нареждаме агнешкото месо.

Покриваме с булото.

Отгоре завиваме с тесто, замесено от вода, сол и брашно. По желание може да направите формички от тестото, ако поводът е по-специален.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 3 часа.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар