Добруджански тиквеник

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
25/11/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 697
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата и я настъргваме.

Запържваме я в дълбок съд със сгорещено олио. След като я отстраним от котлоно, прибавяме и захарта.

Разстиламе корите и в долния им края слагаме от плънката, навиваме на руло.

Печем тиквеника в умерена фурна до готовност.

Поднасяме студена, поръсена с пудра захар.

Кръгла метална тава 33 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла метална тава 33 см
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Кръгла метална тава в кухненското шкафче е истинско съкровище! Стилна, удобна за употреба и приготвяне на баници, сладкиши, торти, солени ястия. Лесно се почиства и съхранява.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар