Постна манджа с кисело зеле и картофи

AdminAdminДарт Вейдър13711861
16/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 437
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се изцежда хубаво от водата. Ако зелето е много кисело и солено, се слага в гореща вода за 10 минути, за да се накисне. След това се измива и изстисква хубаво от водата.

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубченца за манджата.

За запръжката в голяма тенджера слагаме олиото да се сгрее и изсипване изцеденото от водата кисело зеле в нея. Бъркаме непрекъснато, за да не загори зелето.

Запържваме десетина минути, докато зелето не остане на мазнина, и добавяме доматеното пюре. Още по вкусно става, ако вместо доматено пюре се сложи една лъжица сгъстени домати за готвене или лютеница.

Добавяме нарязаните картофи, дафиновия лист, черния пипер, девесила и солта в зелето и заливаме с вода. Водата трябва да покрие цялото ястие 3 пръста над картофите.

Разбъркваме хубаво и оставяме да ври 40 минути. Ако зелето е още твърдо, оставете още 15-20 минути да поври.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Mitiata
Mitiata
21.01.2018 21:58
Добавих и малко земна ябъка към картофите и така се допълниха вкусовете. Иначе и аз сложих червен пипер и ми хареса вкуса.
0
0
Ирина Андреева Jolie
Добавям обаче и червен пипер,защото вкъщи не обичат "бяло" ядене :) Много е вкусна :)
0
0