Постни зелеви сарми

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
27/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 064
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно отстраняваме дебелите жили на зелевите листа. В загрят тиган с олиото задушаваме нарязаните на ситно лук и моркови.

Измиваме добре ориза под студена течаща вода, отцеждаме го и го добавяме към зеленчуците. Разбъркваме докато ориза стане стъклен и добавяме черен пипер на вкус и джоджен.

Доливаме зелевия сок и изчакваме ориза да го поеме. Отстраняваме от котлона леко да се охлади.

Разстиламе зелевите листа и слагаме от ориза, завиваме сарми като оставяме края отдолу и ги редим в тенджера, на дъното на която сме наредили жилите от листата.

Доливаме водата и покриваме с чиния и оставяме да ври на слаб огън до готовност на зелевите сармички.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
13.11.2019 23:33
подходящи за бъдни вечер
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
13.05.2016 20:26
ако постите да, иначе с каймичка са по-примамливи
0
0
Люси
Люси
30.11.2015 20:01
Красиво аранжирано. Харесва ми!
0
0