Постни зелеви сарми

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
27/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 481
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зелеви листа - 18 бр.
  • ориз - 150 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1 ч.л.
  • зелев сок - 250 мл
  • олио - 50 мл
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно отстраняваме дебелите жили на зелевите листа. В загрят тиган с олиото задушаваме нарязаните на ситно лук и моркови.

Измиваме добре ориза под студена течаща вода, отцеждаме го и го добавяме към зеленчуците. Разбъркваме докато ориза стане стъклен и добавяме черен пипер на вкус и джоджен.

Доливаме зелевия сок и изчакваме ориза да го поеме. Отстраняваме от котлона леко да се охлади.

Разстиламе зелевите листа и слагаме от ориза, завиваме сарми като оставяме края отдолу и ги редим в тенджера, на дъното на която сме наредили жилите от листата.

Доливаме водата и покриваме с чиния и оставяме да ври на слаб огън до готовност на зелевите сармички.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
13.11.2019 23:33
подходящи за бъдни вечер
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
13.05.2016 20:26
ако постите да, иначе с каймичка са по-примамливи
0
0
Люси
Люси
30.11.2015 20:01
Красиво аранжирано. Харесва ми!
0
0