Начин на приготвяне
Загрейте фурната на високи градуси. Разрежете патицата наполовина, махнете вътрешностите и крилцата. Надупчете кожата с вилица, овкусете със сол и черен пипер и запечете за 1 час.
Междувременно запържете леко вътрешностите и крилцата, след което ги сложете с една цяла глава лук, целия морков, 1 стрък магданоз, целината, дафиновия лист, мащерката, сол и черен пипер и ги залейте с вода. Варете на бавен огън около 1 час. Почистете крушите от дръжките и ги задушете за 5 минути, след което ги оставете настрана.
Направете сос софрито от чесъна, останалата глава нарязан лук, магданоза и малко зехтин, смесен с малко мазнина, отделила се от патицата. За целта загрейте зехтин в малка тавичка и го сложете във фурната.
Щом се нагрее достатъчно, добавете лука и чесъна и ги печете във фурната докато почти се карамелизират. Добавете и магданоза. Когато патицата почти се изпече, съберете мазнината от печенето и деглазирайте с шерито, като ги смесите в тиган. Прибавете ги към софритото.
Добавете към сместа обелените и ситно нарязани домати, моркова и задушете, докато сместа се сгъсти. Прецедете бульона от вътрешностите и го добавете към доматите. Добавете брашното, кипнете и намалете огъня. Задушете за 10 минути. Нарежете крушите на осмини. Нарежете и патицата и я смесете с крушите. Прибавете към соса и задушете за 10 минути.