Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Плакия»Домашна плакия от тиквички

Домашна плакия от тиквички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашна плакия от тиквички1 / 2
30/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • тиквички - 250 г
  • олио - 20 мл
  • лук - 1 главичка
  • целина - 1 резен
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • оцет - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме морковите, целината и лука и ги сваряваме в подсолена вода.

Към края на варенето прибавяме тиквичките, нарязани на кръгчета, дафинов лист, черен пипер и част от нарязаните на дребно домати.

Изсипваме в тава и поръсваме с магданоз.

Заливаме с разбитите в оцет и вода, брашно и счукан чесън.

Покриваме с кръгчета домати.

Поливаме с олио и запичаме в умерена фурна за 30 минути.

Поднасяме ястието студено и поръсено с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: