Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Телешки котлети с грах и зелен боб

Телешки котлети с грах и зелен боб

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Телешки котлети с грах и зелен боб
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Свободни ли сте за вечеря?"

Необходими Продукти

  • телешки бут - 600 - 700 г
  • грах - 500 г
  • зелен боб - 500 г
  • домати - 1 кг
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът се накисва от вечерта.

Зеленият фасул се измива, почистват се крайчетата и се нарязва. Вари се заедно с граха. За улеснение може да използвате и консервирани.

Пържолките се нарязват на тънки филенца, при нужда се счукват, за да станат равномерни. Овкусяваме с подправките.

В тава подреждаме месото и бобовите зеленчуци, нарязваме доматите на кубчета или настъргваме.

Заливаме със зехтин. Добавяме малка чаша вода, която ще изври и пъхаме във фурната. Печем докато месото стане крехко и запечено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: