Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Домашна градинарска мусака

Домашна градинарска мусака

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна градинарска мусака2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • олио - 150 мл
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 2 резена
  • картофи - 400 г
  • лук - 3 глави
  • зелен фасул - 250 г
  • тиквички - 200 г
  • домати - 150 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 20 г
  • кисело мляко - 240 г
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука, морковите и целината, след като сме ги почистили и измили. Задушаваме ги в тиган с малко олио.

Сваряваме зеления фасул в съвсем малко вода.

Нарязваме тиквичките и картофите на кръгчета и ги изпържваме.

Намазняваме една тавичка и нареждаме доматите, нарязани на кръгчета, върху тях, изпържените картофи, сварения фасул, тиквичките, задушените моркови, лук и целина.

Разбиваме 3 яйца с прясното мляко и заливаме мусаката.

Изпичаме за 15 минути и отново заливаме със смес от кисело мляко и останалите яйца.

Допичаме до готовност и поднасяме с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: