Черен дроб по бургундски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
02/12/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 924
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овалваме парчетата черен дроб в брашното и го изпържваме в 4 лъжици масло от двете страни.

След като се изпържи, го посоляваме и подправяме с черен пипер.

Поставяме го в слабо загрята фурна да стои топъл.

В тигана с мазнината прибавяме нарязания на ситно лук и задушаваме на слаб огън до омекване.

Наливаме виното и бъркаме, докато половината от течността изври.

Снемаме от огъня и прибавяме останалото масло.

Поливаме парчетата черен дроб със соса и го поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Сервираме с варени картофи.

Двуцветна бамбукова дъска
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двуцветна бамбукова дъска
16.50 лв.
Виж ››

Ако ви трябва качествена и удобна дъска за рязане и презентация, имаме такава. Бамбуковата дъска е вашия красив помощник в кухнята. Двуцветна, с дръжка за пренасяне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар