Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Черен дроб по бургундски

Черен дроб по бургундски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Черен дроб по бургундски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • черен дроб - 4 парчета телешки, дебело отрязани
  • масло - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червено вино - 150 мл
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овалваме парчетата черен дроб в брашното и го изпържваме в 4 лъжици масло от двете страни.

След като се изпържи, го посоляваме и подправяме с черен пипер.

Поставяме го в слабо загрята фурна да стои топъл.

В тигана с мазнината прибавяме нарязания на ситно лук и задушаваме на слаб огън до омекване.

Наливаме виното и бъркаме, докато половината от течността изври.

Снемаме от огъня и прибавяме останалото масло.

Поливаме парчетата черен дроб със соса и го поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Сервираме с варени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: