Грухана пшеница с мляко

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
30/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 296
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пшеницата и я сваряваме в 2 л. вряща вода за около 30 мин. Изцеждаме.

Изсипваме млякото в тенджера и варим на бавен огън.

След завирането изсипваме изцедената пшеница и варим за около 10 мин.

Прибавяме захарта и продължаваме да варим за още 10 мин.

Отделяме жълтъците от белтъците.

Отделно размиваме в малко вода нишестето и прибавяме към жълтъците. Разбъркваме добре и изсипваме към врящото мляко.

Варим още 15 минути и прибавяме ванилията.

Сварената пшеница махаме от котлона и изсипваме в малки огнеупорни купички, които печем на водна баня до зачервяване.

Сервираме десертите поръсени с канела.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Аля
Аля
30.11.2015 18:14
Благодаря за рецептата. От доста време търся десерт с мляко и пшеница, но все не попадам на такава рецепта.Ще я пробвам още днес.Браво! Изглежда хем вкусно, хем красиво.
0
0