Ципура с печурки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
314
348
4
1k
04/12/2015
"Ципура за щампиони - с плътен, но нежен вкус и ароматни зеленчуци "
Приготвяне25 мин.
Готвене75 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 479
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените домати се изкисват, както е описано на опаковката. През това време ципурата се почиства от вътрешностите. Махат се и люспите. След като се измие старателно на ледена вода, се оставя настрана, за да се отдели ненужната вода. Накрая се полива с марината от бяло вино и ароматни билки.

Остава в маринатата 15-20 минути. Междувременно в малко мазнина се задушават нарязаният на ситно праз и гъби. Когато те поомекнат, за кратко се поставят и наситнените домати. Поръсва се с подправките.

Получената плънка се поставя в почистената риба, която предварително е била отцедена от маринатата и позиционирана в намаслена тавичка. Напълнената риба се затваря с клечки за зъби.

Ако при пълненото остане някаква плънка, тя се поставя в тавата около ципурата. Тавата с яденето се покрива с фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна. След първите 20 минути покривалото се маха и рибата се пече до пълна готовност.

Еко тиган с керамично-мраморно покритие 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Еко тиган с керамично-мраморно покритие 26 см
42.00 лв.
32.34 лв.
Виж ››

Качествен тиган с незалепващо керамично-мраморно покритие за незабравими моменти в кухнята!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар