Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура с печурки

Ципура с печурки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Ципура с печурки2 / 2
04/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ципура за щампиони - с плътен, но нежен вкус и ароматни зеленчуци"

Необходими Продукти

  • ципура - 1 бр.
  • печурки - 12 бр.
  • праз - 2 стръкa, малки
  • домати - 2/3 ч.ч. сушени
  • сол
  • босилек
  • масло
  • за маринатата
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • девесил - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените домати се изкисват, както е описано на опаковката. През това време ципурата се почиства от вътрешностите. Махат се и люспите. След като се измие старателно на ледена вода, се оставя настрана, за да се отдели ненужната вода. Накрая се полива с марината от бяло вино и ароматни билки.

Остава в маринатата 15-20 минути. Междувременно в малко мазнина се задушават нарязаният на ситно праз и гъби. Когато те поомекнат, за кратко се поставят и наситнените домати. Поръсва се с подправките.

Получената плънка се поставя в почистената риба, която предварително е била отцедена от маринатата и позиционирана в намаслена тавичка. Напълнената риба се затваря с клечки за зъби.

Ако при пълненото остане някаква плънка, тя се поставя в тавата около ципурата. Тавата с яденето се покрива с фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна. След първите 20 минути покривалото се маха и рибата се пече до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: