Начин на приготвяне
Запържете скълцания лук в загрята мазнина и добавете каймата, разбъркайте и сипете ориза и подправките. Долейте чаша вода и варете до увиране на ориза. Снемете от огъня и добавете кубчета кашкавал и топено сирене, както и отцедените сушени сини сливи.
Смесете мекото масло с нарязания ситно магданоз и с полученото магданозеното масло намажете пилето под кожата.
Напълнете пилето с плънката и поставете върху нея 2 резена мандарина с кората.
Сложете по 1 скилидка необелен чесън под крилата и забодете отвора с клечки за зъби.
намажете пилето с олио и червен пипер и го прехвърлете в тавичка. Долейте 1 чаша вода с малко олио и покрийте тавата с алуминиево фолио.
Изпечете за час в умерено загряна фурна, махнете фолиото и изпечете до апетитен загар и готовност.
Сервирайте пълненото пиле с кайма с резени лимон и мандарини.
Вкусно, ароматно и празнично!