Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Ароматно печено пиле с кайма

Ароматно печено пиле с кайма

Ароматно печено пиле с кайма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
22/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. средно голямо
  • ориз - 1 к. ч.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 200 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • розмарин - пресен
  • сини сливи - 3 бр. сушени, накиснати в 100 мл бяло вино
  • мандарини - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • топено сирене - 30 г
  • масло - 100 г меко
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • олио - за намазване и запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук. Добавете ориза, каймата и подправките. Залейте всичко в чаша гореща вода и задушавайте до готовност на ориза.

Свалете от котлона и добавете нарязаните топено сирене и кашкавал. Отцедете сливите от виното и ги добавете към сместа. Направете магданозена паста от магданоза и маслото. С тази паста намажете пилето под кожата.

Напълнете го с плънката и добавете 2 резена мандарина с кората. Под крилата на пилето сложете по една скилидка чесън. Зашийте отвора на пилето.

Намажете го с червен пипер и олио, сложете в тавичка, налейте 1 ч.ч. топла вода и малко олио. Покрийте с фолио и печете в умерено загрята фурна. Махнете фолиото и допечете. Сервирайте с резени лимони и мандарини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: