Задушен свински черен дроб с лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
07/12/2015
"Приготвянето на свински дроб е истинско изкуство и не е по силите на всеки, но с тази рецепхта за задушен свински черен дроб с лук просто няма как да сбъркате "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо36 205
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният дроб се измива много добре със студена вода, ципите се отстраняват. Нарязва се на едри кубчета и се оставя настрана.

Лукът се реже на ситно. Запържва се в загрято олио до златисто на среден огън при непрекъснато бъркане.

Добавя се черният дроб, разбърква се, похлупва се с капак и се оставя да се задушава на минимална мощност за 10 минути.

Добавя се сметаната, солта и черният пипер и ястието се задушава още 10 минути.

Добавя се брашното, разбърква се добре и се задушава още 5-6 минути. Сервира се, поръсено с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
19.05.2016 20:44
Полезен е черният дроб за кръвта.
1
0