Свински пържоли на тиган

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
"Какво му трябва на човек - сочни свински пържолки на тиган, чаша студена бира и приятел, с който да ги сподели "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96 334
  • Преглеждания за месеца1450
  • Преглеждания за седмицата153
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 6 бр.
  • олио - 60 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се начуква, за да стане крехко. Чесънът се изстисква през преса.

Със сока от чесън се намазва всяка пържола, след това се поръсва от двете страни със сол и черен пипер.

Оставят се да починат на стайна температура за 20 минути.

Пържат се в загрята мазнина, като се запечатват от двете страни на силен огън, така че месото да хване коричка и сокът от него да не изтече. След като хване коричка, котлонът се намалява и месото се пържи до омекване.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
13.05.2016 20:52
а не стават ли малко вдървени така?
6
0
Деси Маринова
Получават се всеки път.
4
0