Начин на приготвяне
Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.
Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес.
Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.
Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см). Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.
Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките с мармалад. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.
Кифличките с мармалад се пекат първо на 200° и постепенно на 250° до готовност - на моята фурна отнема 20 минути.
Коментари
Иначе кифлите ми станаха перфектни според приятели, ама ако ги бях напълнил с плънка от сирене - според мен щяха да са по добри.
Шипковия мармалад си го правя сам, по магазините няма такъв истински.
Свърши се, така че следващ опит ще е след една година.
Тъкмо си похапваме....
Първият път ги направих точно ,както е описано в рецептата, а вторият път направих смес от кашкавал,топено сирене,бяло сирене и синъо сирене (всички вкъщи се лепят на сирената, като мухи на мед)..та вторият ми опит беше експеримент, но успешен. :)
Благодаря ти Иве за рецептата!
Успех :)
5 звездички от мен :)