Кекс с прясно мляко

Valentina PsaltirovaValentina PsaltirovaПомощник Готвач1522431652
10/12/2015
"Кекс като слънце - пухкав, мек и много, много вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 105
  • Преглеждания за месеца433
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, добавете захарта, като бъркате до разтварянето ѝ. Следва олиото, млякото и брашното със содата и ванилията.

Брашното се пресява, за да се насити с въздух. В чашка се отделя малко количество от сместа и се разбърква с какаото.

Прибавя се на зиг-заг към сместа, която вече е във формата за печене.

Пече се кекса на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност. Пробва се с клечка за зъби дали е опечен.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Nina Yo
Nina Yo
17.03.2019 11:12
Много добре се получи на външен вид. Замених брашното с лимецово едрозърнесто без глутен от сигурен производител и добавих ленено брашно. Пекох в силиконова форма-цвете.
0
0
Диляна
Диляна
31.01.2017 10:34
Колко олио също липсва сякаш
18
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
09.02.2016 15:03
Отговарям на Ради - основният продукт в рецептата съм забравила да спомена - 200 мл. прясно мляко. То се прибавя след като са разбити яйцата със захарта и олиото.
Благодаря за забележката!
0
2