Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Белтъчен сладкиш със сироп

Белтъчен сладкиш със сироп

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Белтъчен сладкиш със сироп2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Организираме клуб на любителите на сладкиши. Може ли да познаете каква ще бъде любимата ни клубна активност"

Необходими Продукти

  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • орехи - 2 с.л., смлени
  • сироп - от сладко
  • лимони - изцеден сок и настъргана кора от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме захарта и белтъците на твърд сняг.

С леко разбъркване прибавяме брашното, орехите, настъргана лимонова кора и половината от леко разтопеното масло.

Намазваме тавичка с останалото масло и разстиламе сместа в нея.

Печем в умерена температура на 180 градуса до зачервяване.

Изваждаме от фурната и заливаме със сироп, смесен с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дани Цветанова Борисова
Дани Цветанова Борисова
Току що го направих по горе описаният начин,3х3х3. ..
Само да ви кажа с тези продукти 3х3х3 става като подметка няма и пръст дебелина. Ако го сложите в чаша ще стане чуден сигурно! Снимката която виждам със сигурност не е с 3 белътка, 3с.л захар и т. н.
Махнете снимката и не подвеждайте хората! И в описанието пишете, че трябва да увеличат продуктите!!!
Иначе е вкусен. Сладък!
28.09.2018 13:37
Ирина
Ирина
Трябва ли да се изчака да изстине за да се отлепи от формата, и нужно ли е малко брашно да се сложи върху маслото на формата за по лесно отлепване.
15.01.2017 15:43