Начин на приготвяне
Разтваряме маята в хладкото мляко.
Пресяваме брашното в тава и правим в средата кладенче и в него сипваме шупналата мая, яйцата, половината от захарта, олиото и есенцията.
Замесваме тесто, което поставяме в намаслена найлонова торбичка. Завързваме я здраво, да не пропуска и пускаме в дълбок съд с топла вода. Водата да не пари на ръцете.
Тестото потъва и след около 20 минути го вадим. Намазняваме ръцете си и оформяме тънка кора върху намазнена повърхност. Разделяме кората на триъгълници.
В широката част слагаме от мармалада и увиваме кифличките. Топваме ги в останалата захар и подреждаме в тавичка. Печем в умерена фурна на 180 градуса до порозовяване.