Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Пухкави домашни кашкавалки

Пухкави домашни кашкавалки

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481
Пухкави домашни кашкавалки
Снимка: Иси
1 / 12с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Една от най-четените и любими рецепти за кашкавалки от последните дни. Приготвят се за отрицателно време и са умопомрачително вкусни!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • масло - 50 г краве
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 500 мл топло
  • мая - 40 г, прясна
  • яйца - 1 бр.
  • сирене
  • кашкавал
  • чубрица - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Оставя се за десетина минути да шупне.

Брашното се пресява и от гореизброените продукти се замесва меко и еластично тесто (без сиренето и кашкавала, те са за плънката). Тестото се покрива и се оставя да втаса за около 30 мин.

В това време се настъргва кашкавалът. Тестото се разточва на правоъгълник, разпределя се кашкавалът и сиренето по малко и от двете, по желание може и да сложите стрита чубрица, може и някакъв колбас.

Навива се на руло, нарязва се на филийки. Тавата се намазва с олио. Нареждат се нарязаните кашкавалки с разреза нагоре. Покриват се и се оставя да втасат за 20 мин.

Намазват се отгоре с жълтък и 2 с. л. прясно мляко, поръсва се всяка кашкавалка с настърган кашкавал и стрита чубрица по желание. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
524
413
310
24
13
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоян Карагьозов
Стоян Карагьозов
Станаха много вкусни,но направих глупост и ги сложиш в по-малка тава,слепиха се и нямат много вид.За това не мога да сложа и снимки,но следващия път ще се постарая повече.Естествено освен кашкавал сложих сирене и колбас.Не сложих чесън и чубрица,но с шарена сол са уникални.
23.01.2016 21:22
2
1
Покажи всички подкоментари
vanq
vanq
Da naistina mnogo vkusni, na men mi se poluchiha :)
22.01.2016 23:48
3
1
Покажи всички подкоментари
Иси
Иси
Получават се уникални кашкавалки. В къщи постоянно ги приготвям за моето семейство, дано ви хареса и на вас.. :-)
22.01.2016 22:58
2
Vanq
Vanq
i az taka sled malko shte vidq krainiq rezoltat :) inache izglejdat mnogo vkusni
22.01.2016 19:41
1
mira
mira
сега ги правя дано да станат вкусни!всякакви рецепти знам чужди но българските ми бягат!
22.01.2016 18:47
3
Потребител#163916
Потребител#163916
Само не разбрах с чесъна какво се прави, но го намачках и го прибавих към продуктите,:)
18.12.2015 11:26
5
1
Покажи всички подкоментари