Щрудел с ябълки, сини сливи и праскова

12/12/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 062
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбъркват яйцата със захарта, аз го направих с вилица. След това добавяме олиото, гриса с бакпулвера, киселото мляко и настърганата кора от лимон.

Плодовете се измиват, ябълките обелени се нарязват на ситно, прасковата и сливите също. Поръсваме нарязаните плодове със сока от лимон, за да не почернеят.

Плодовете се смесват със захарта, канелата и натрошени бисквити.

Корите са 12 броя и ги разделяме на 4 по 3 кори на руло. Взема се първата кора на съответното и с четка се намазва с първата смес с яйцето по цялата кора, отгоре поставяме втора намазва се и тя и слагаме третата кора.

Върху третата кора по тясната страна се поставят плодовете. Двата края от дългата страна се прегъват на вътре не повече от 1-2 см, за да не изтича плънката и се навива на руло.

Готовите рула се нареждат в намазана с олио тавичка. Останалата смес се намазва отгоре и с нож се правят няколко разреза.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 -35 мин до зачервяване. Изважда се и щом изстине се поръсва с пудра захар и нарязваме на парченца.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар