Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Класическа погача

Класическа погача

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Класическа погача
Снимка: Лидия - Гери
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12 парчета
"Заложете на класиката и ще останете приятно изненадани."

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • вода - около 600 г хладка
  • мая - 1 кубче
  • есенция - 2 капки ванилова или лимонова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата с малко захар и след като се активизира, добавете към останалите продукти и замесете гладко тесто.

Измесва се много хубаво, като се бие 120 пъти. Правят се 6 питки, които престояват малко, след което се разточват по отделно, налагат се по 3 една върху друга, като между тях се ръси олио.

Увиват се на руло и се режат на парчета. Изпича се погачата при температура 150 градуса на вентилатор около 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: