Маймунски хляб

ралицаралицаНовак192
21/12/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 586
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно със затопленото мляко и захарта се разбъркват, прибавя се брашно и яйцето. Малко по малко замесвате тесто от съставките. Месете, докато се получи меко, гладко и еластично тесто.

Сложете тестото в купа и го намажете с олио, след което покрийте купата с кърпа или фолио за свежо съхранение. Тестото трябва да втаса и да удвои обема си.

Докато тестото за сладкия маймунски хляб втасва, разтопете маслото, а в чиния смесете кафявата захар и канелата. Когато тестото втаса го извадете от купата и го накъсайте на парчета с приблизително еднаква големина.

Всяко топче тесто потопете първо в маслото, след което го оваляйте в захарта и накрая го сложете във форма за кекс.

След като оваляте всички парченца от тестото и ги наредите във формата за кекс. Печем на 180 градуса и за около 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар