Начин на приготвяне
Загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук. Добавете ориза, каймата и подправките. Залейте всичко в чаша гореща вода и задушавайте до готовност на ориза.
Свалете от котлона и добавете нарязаните топено сирене и кашкавал. Отцедете сливите от виното и ги добавете към сместа. Направете магданозена паста от магданоза и маслото. С тази паста намажете пилето под кожата.
Напълнете го с плънката и добавете 2 резена мандарина с кората. Под крилата на пилето сложете по една скилидка чесън. Зашийте отвора на пилето.
Намажете го с червен пипер и олио, сложете в тавичка, налейте 1 ч.ч. топла вода и малко олио. Покрийте с фолио и печете в умерено загрята фурна. Махнете фолиото и допечете. Сервирайте с резени лимони и мандарини.