Шоколадов тиквеник

25/12/2015
"Всяка баба трябва да знае как се приготвя шоколадов тиквеник, защото децата просто го обожават "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 309
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме захар, канела, смлени орехови ядки, настърган шоколад.

Взема се една кора, поръсваме с олио, върху нея втора кора с малко олио. В тясната страна се поставя настъргана тиква и се поръсва по цялата кора с захарната смес с шоколада.

Отгоре се настъргва и малко портокалова кора. Навива се руло и нареждаме в широка тава. Така се оформят и останалите кори.

Нарязва се на парченца и се поръсва с олио по разрезите. Печем тиквеника в загрята фурна 180 градуса 30 минути до златисто. Изважда се и като се охлади поръсваме с пудра захар и ванилия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариана Тодорова Цонева
невероятен стана,но промених малко рецептата. В една купичка сложих захар,в друга купа смесих орехи,канела,2 ванилии на прах ,50 грама настърган шоколад и кората от един портокал. Корите,които ползвах бяха финни,затова на всеки две кор и сложих олио, 2 с.л. захар и 3 с.л. от плънката.След изпичането наръсих със студена вода и задуших за половин час. От 20 години правя тиквеник,но отсега нататък ще правя само този. ММмммммм,вкусотия.....
0
0