Овнешко месо в булгур

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
28/12/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 280
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 2 кг
  • булгур - 2 ч.ч.
  • черен пипер - 15 зърна
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на средни парчета овнешкото месо.

В съд с олио запържваме парчетата месо.

Към тях добавяме зърната черен пипер и заливаме с 2 литра вода.

Варим месото под капак на силен огън, докато започне да ври, след което намаляваме силата на котлона и оставяме да къкри на слаб огън за около един час, като следим месото да не остане без вода.

В случай на нужда добавяме още малко вода.

Когато месото е почти готово, прибавяме измития булгур и оставяме да доври.

Ястието трябва да е малко по воднисто от запечено на фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар