Домашна постна содена питка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
04/01/2018
"Ароматът на домашно приготвената содена питка ни връща към най-скъпите спомени от детството, защото празниците са онова, което сплотява семейството "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо461 428
  • Преглеждания за месеца3766
  • Преглеждания за седмицата415
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества
Содена Питка

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим в средата му кладенче.

Сипваме водата, зехтина и загасената в оцета сода.

Замесваме тесто и оставяме да почине 30 минути.

Оформяме питка и поставяме в намаслена и посипана с брашно тавичка.

Украсяваме с помоща на две вилици и печем на 180 градуса за 30 минути.

След като извадим от фурната, намазваме постната содена питка с вода и увиваме в чиста кърпа.

Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
4.22 лв.
Виж ››

За хляба и тестените изделия ви трябва специален нож, препоръчваме ви този цветен кухненски нож, който ще улесни живота ви.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар