Шоколадова торта Чудо

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
05/01/2016
"Нищо чудно, че са кръстили тази шоколадова торта по този начин, вие опитахте ли я?"
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 835
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема: Сварете пудинга с млякото и захарта според указанието на опаковката. Докато е още горещ, прибавете 30 г масло, шоколада и желатина (предварително накиснат в 50 мл студена вода). Разбъркайте и оставете да се охлади. След това добавете разбитата сметана и разбъркайте внимателно.

Приготвяне на блатовете: Разбийте яйцата. Към тях добавете захарта, продължете да разбивате. Накрая добавете пресятото брашно, нишесте, какао и бакпулвер. Разбъркайте внимателно и разделете сместа на три части. Изсипете всяка част във форми, застлани с хартия за печене. Всеки блат печете на 180 градуса за около 10-15 минути (не съм засичала с точност, просто проверявайте) в форма с размер 24 см. Оставете да се охладят добре.

В ринга за торти поставете единия блат. Сиропирайте го с предварително направено и охладено нес кафе. Изсипете 1/2 от крема, поръсете с половината от едро смлените лешници и 3 бр. от вафличките (нарязани на парченца).

Покрийте с втори блат, сиропирайте, другата половина от крема, лешници и вафлички. Поставете и третия блат, сиропирайте и оставете тортата в хладилника да стегне за няколко часа.

Освободете тортата от ринга и я намажете с разбитите сметани. Украсете по желание

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар