Сушени домати

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386102464591
Сушени домати1 / 5
05/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене300 мин.
Общо320 мин.
Порции4
"Всеки добър кулинар трябва да има бурканче сушени домати в зехтин в шкафа си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите и нарязваме на 4 или 6 парчета. Подреждаме в тава с хартия. Поръсваме с олио, сол и захар.

Сушим във фурна на 100-120 градуса за 5-6 часа или докато се сбръчкат и хванат коричка.

В сух буркан редим доматите, като между тях слагаме чесън и подправки.

Накрая доливаме с олио или зехтин целия буркан. Внимаваме с количеството риган, защото след като престои, започва да горчи.

Мазнината, в която са били доматите, може също да се използва!

Получават се страхотни сушени домати за вашите ястия и салати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: