Хлебчета за домашни хамбургери

Исман Алиева ИбрямоваИсман Алиева Ибрямова
Помощник Готвач
162
772
120
605
1
05/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции28 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 420
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • мая - 1 пак. суха, но може и жива 1/2 кубче
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - около 700 гр, може и повече
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта в затоплените мляко и вода. След около 5 минути добавете олиото, солта и яйцето, брашното и замесете гладко и меко тесто.

Оставете го да втаса в съд, намазан с олио, а отгоре сложете кърпа. След като тестото втаса, оформете го с намазнени ръце върху намазнена повърхност без брашно. Разделете го на 8 части и оформете топки.

Подредете питките в тава с намаслена хартия за печене и оставете да втасат за още 15 минути. Намажете ги с разбит жълтък и ги сложете да се изпекат във фурна на 180-200 градуса в предварително загрята фурна - трябва да сложите питките в печката, когато е загряла на 160 градуса.

Изпечете ги за 15 минути до златисто. Готовите хлебчета за домашни хамбургери покрийте с чиста кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар