Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта в 150 мл топло прясно мляко, оставете да втаса 10 минути. В купа пресейте брашното и солта, направете кладенче в средата.
Изсипете в него яйцето, заквасената сметана, олиото, маята и останалото мляко. Замесете гладко и меко тесто. Оформете го на топка и оставете да втаса.
Разделете тестото на две части, като едната да е малко по-голяма от другата. Разточете по-голямата топка тесто на кора, по-голяма от тавата, в която ще печете.
Разстелете я хубаво в тавата, като краищата да излизат навън. Намажете с лютеницата, поръсете с подправки и нарязаните на колелца кренвирши.
Отгоре наредете гъбите, нарязани на филийки и сирената. Поръсете обилно с кашкавал. Направете гнезда и чукнете внимателно яйцата в тях. Поръсете с черен пипер и сол.
Завийте краищата на вътре. Разточете другата топка тесто и покрийте внимателно пълнежа.
Оставете пълнената питка да втаса 30 минути, намажете с жълтък, разбит с малко прясно мляко и олио, и печете на 200 градуса до готовност.
Богатата пълнена питка Фантазия е готова.
Коментари