Капама

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8-10
"Време е за едно типично българско зимно ястие, което очарова със своя неподправен вкус и аромати. Ястие, което силно препоръчваме!"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • свинско месо - 1 кг
  • заешко - 1 кг
  • пилешки бутчета - 4 бр
  • наденица - сурова 500 г
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното.

Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с червен пипер и олиото.

И след това започват да се подреждат месо, зеле и най-отгоре се слагат отново няколко цели листа зеле.

Печете вашата капама около 2.5 часа на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Страхотна се получи, за първи път готвя капама и стана много вкусна.
05.01.2019 21:09
2
Потребител#180499
Потребител#180499
Az sa6to slagam tri vida meca i stava neveroiatno vkysno,i kam podpravkite dobaviam rigan i 4eren piper moje i dafinov list.
08.12.2016 01:08
6
4
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Аз го сготвих с три вида и пак стана уникален!Благодаря за рецептата!:)
11.01.2016 10:59
3
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Всички видове месо ли?!Или по избор сте имали в предвид?
07.01.2016 19:42
2
1
1
Покажи всички подкоментари