Телешки шницели по ловджийски

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
07/01/2016
"Отдавна не сме хапвали нещо толкова вкусно И сега нямаме търпение да му се насладим "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 107
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • пържоли - 4 бр. телешки
  • свински бут - 200 г пушен
  • гъби - 150 г.
  • брашно - 2 с.л
  • вода - 600 мл (може и повече)
  • сол
  • черен пипер
  • за панировката
  • царевичен грис
  • брашно
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете месото на тънки шницели и ги овкусете. Оваляйте ги в брашно, разбити яйца и накрая в царевичния грис. Оставете ги настрана.

Първо, запържете пушеното месо, добавете и гъбите. Сотирайте няколко минути и ги изсипете в чиния.

Долейте олио в тигана и запържете в него шницелите.

В същата мазнина запържете брашното, като наливате постепенно вода до нужната гъстота.

Подправете със сол и пипер. Върнете в тигана гъбите, пушеното месо и шницелите.

Оставете да къкри няколко минути и свалете от котлона.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар