Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер сладкиши»Новогодишна бутер елхичка

Новогодишна бутер елхичка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Новогодишна бутер елхичка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Ефектен и много шоколадов сладкиш за Нова година, който може да приготвите заедно с децата"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 пакета, от по - тънкото за сладкиши, охладено
  • течен шоколад - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстиламе единия пакет с бутер тесто, сгъваме го на две и разточваме с точилка на тънка кора.

Намазваме го с течния шоколад, като разпределяме равномерно върху тестото.

Разточваме и другото тесто, поставяме го внимателно върху това с шоколада.

Започваме да изрязваме елхичката от правоъгълното тесто.

Първо отрязваме 2 еднакви триъгълника от горната част, така че да се образува връх с разширяваща се основа надолу.

После режем 2 правоъгълника в долната част, за да оформим пънчето.

Започваме да правим симетрични разрези по хоризонтала, като оставим в средата за стъбло на елхичката.

Усукваме нарязаните краищата внимателно.

От останалото от изрязването тесто правим фигури, от триъгълниците - тревичка, а от правоъгълниците - звездичка.

Намазваме отгоре тестото с разбития жълтък и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Изваждаме сладкиша и поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня  Величкова
Ваня Величкова
В комбинация бял и кафяв шоколад ще стане още по-вкусно!
10.01.2016 01:21