Задушена пълнена агнешка плешка

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
20/07/2016
"Каквото и да правите - непременно опитайте тази различна задушена пълнена агнешка плешка "
Приготвяне45 мин.
Готвене150 мин.
Общо195 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 448
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 1 кг обезкостена
  • телешка кайма - 200 г
  • пушени гърди - 100 г наситнени
  • домати - 6 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • галета - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • маслини - 12 бр. черни
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме маслините и ги нарязваме на едро. Обелваме чесъна и го счукваме. Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме магданоза.

Плънката приготвяме, като смесваме наситнените пушени гърди, телешката кайма, магданоза, галетата, маслините, чесъна и яйцето.

Слагаме плънката в средата на плешката, която сме изтънили внимателно и я навиваме на руло, като пристягаме с конец стегнато.

Загряваме мазнината и в нея на слаб огън изпържваме рулото от всички страни. Прибавяме доматите и бялото вино, посоляваме, подправяме с черен пипер, индийско орехче и дафинов лист.

Похлупваме и на слаб огън задушаваме около 2 часа и 30 минути. От време на време обръщаме месото. Отстраняваме от огъня и внимателно махаме конеца. Нарязваме рулото на филии и поднасяме с гарнитура от соса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Miro
Miro
03.04.2018 19:04
Снимката, нещо не се вързва с рецептата - печено в тава и засушено в нещо си....
2
0
Miro
Miro
03.04.2018 19:04
Снимката, нещо не се вързва с рецептата - печено в тава и засушено в нещо си....
1
0