Начин на приготвяне
С миксер разбиваме яйцата + 1 ч.ч.захар и към тях добавяме ванилията и олиото. Брашното + бакпулвера объркваме добре и ги прибавяме към получената смес.
В едната тава карамелизираме останалата захар и оставяме да изстине, след което нареждаме кайсиите от компота с шапчицата нагоре.
Върху тях изсипваме сместа и печем около 30 минути на 180 градуса във фурна като проверяваме с клечка до готовност.
Докато е още топъл, сладкишът се обръща в другата тава (като внимавате да не се изгорите) и се сиропирва с останалата част от компота.
Рецептата за плодов сладкиш с компот е изпълнена!
Коментари
Аз не карамелизирам
правя го с 1 ч ч захар и обръщам върху голяма дъска за хляб. И важно е като се залива едното да е топло, а другото студено.