Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Говеждо задушено по стара руска рецепта

Говеждо задушено по стара руска рецепта

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Говеждо задушено по стара руска рецепта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
250 мин.
Порции
5
"Сгряващо ястие за студените зимни дни"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1/2 кг
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 супени лъжици
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • керевиз - стрък
  • ръжен хляб - филия
  • сланина - 100 г
  • свинска мас - 2 лъжици
  • бульон - 500 мл
  • сметана - 2 супени лъжици
  • люти чушки - за гарнитура
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото се разделя на порции, напречно на мускулните влакна. Посоляваме от всички страни, овалваме в брашно и панираме до получаване на златиста коричка.

В дълбок съд подреждаме тънко нарязаната сланина. Отгоре слагаме част от панираното месо и покриваме с нарязан лук, морков, керевиз и хлебни трохи.

Следва ред от месото и отново зеленчуци. Заливаме с бульон до покриване на продуктите.

Печем около три часа на умерена фурна. Малко преди телешкото задушено да е готово, добавяме сметаната.

Готовото ястие се поднася с варени картофи и естествено хубава руска водка!

Говеждото задушено по стара руска рецепта е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: