Овнешка Казъртма

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Овнешка Казъртма1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Знаете ли защо му викат казъртма? За да си знаете, че е двойно по-вкусно от всички кавърми, които сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг
  • масло - пакетче (125 г)
  • лук - глава
  • черен пипер
  • сол
  • домати - 3 - 4 бр. червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното овнешко се задушава в масло до зачервяване. Слагаме лукът и добавяме малко хладка вода.

Когато месото омекне, добавяме нарязаните на кубчета домати, сол и черен пипер.

Оставяме на тих огън докато водата от доматите се изпари и се образува гъст сос.

Яхнията се поднася с малко магданоз и много любов!

Овнешката Казъртма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: