Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба с праз лук

Чорба с праз лук

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Чорба с праз лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • праз - 3 - 4 лук
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • месо - по желание/
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • доматен сос
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • масло
  • олио
  • чубрица - ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете олиото и маслото да сгрее в тенджерата. Нарежете на малки кубчета картофите и изсипете в тенджерата.

Надробете на ситно праз лука и добавете към картофите и оставете да се запържат за около 15 мин.

Добавете доматен сос, дафинов лист, брашното, червения пипер и месото.

Запържете за около 2 мин. Добавете вода и оставете да заври за около 20 мин.

Добавете ориза и оставете да заври още 10-15 мин. и вдигнете от огъня.

Поръсете с черен пипер и ронена чубрица.

Ястието е готово за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: