Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Обикновена содена питка

Обикновена содена питка

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Обикновена содена питка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Макар и съвсем обикновена, тази содена питка е много вкусна и ще се хареса на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 500 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, солта, захарта, содата, оцетът и олиото се разбъркват. Сместта се добавя към брашното, в средата на което е направено кладенче.

Замесва се меко тесто, което се оформя на питка.

Преди да се изпече, содената питка се набожда с вилица отгоре и може да се украси с кръстче и с различни фигурки.

Пече се във фурна на вентилатор на 150 градуса, без вентилатор 120-150 градуса.

Обикновената содена питка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесна
08.12.2023 18:36