Дива патица с вишни

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
12/01/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 405
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патица - 500 г месо от дива
  • масло - 1/2 пакетче
  • вино - 1 к.ч.
  • вишни - 300 г без костилки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е предварително да мариновате патешкото месо, за да бъде по-крехко.

Вече мариновано месото се подправя със сол и черен пипер.

Печем на умерена фурна, като често поливаме с масло.

Готовата патица преместваме встрани.

Към мазнината доливаме виното и малко бульон. В полученият сос добавяме вишните, патешкото месо и цялата тази феерия от вкусове се кипва.

Подходящо допълнение към това ястие са сирената, както и свежи салати!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар