Дива патица с вишни

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
641
1k
208
657
1
12/01/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 688
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патица - 500 г месо от дива
  • масло - 1/2 пакетче
  • вино - 1 к.ч.
  • вишни - 300 г без костилки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е предварително да мариновате патешкото месо, за да бъде по-крехко.

Вече мариновано месото се подправя със сол и черен пипер.

Печем на умерена фурна, като често поливаме с масло.

Готовата патица преместваме встрани.

Към мазнината доливаме виното и малко бульон. В полученият сос добавяме вишните, патешкото месо и цялата тази феерия от вкусове се кипва.

Подходящо допълнение към това ястие са сирената, както и свежи салати!

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар