Дива патица с червено вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Дива патица с червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Знаете, че патешкото месо ни е слабост, особено,когато е приготвено по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - патешко 200 гр.
  • масло - 25 гр.
  • брашно - 5 гр.
  • червено вино - 10 гр.
  • лук - 80 гр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Очистената и намазана с масло патица се пече на фурна. Посолява се и се нарязва на порции.

В маслото се слага брашното и се пържи, след което се залива с виното. Слагат се лукчетата, които са сварени отделно и черния пипер на зърна. Запържва се и се залива с вода, след което се оставя да ври на тих огън до окончателното омекване на месото.

Поднася се с отделно приготвена гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

qni4ka i desi
qni4ka i desi
Много е пикантно това пиле, иде ни да го изядем, но ще качим килограми.
10.04.2011 11:31