Празнични Прасковки

Skilful CookSkilful Cook
Новак
314
Празнични Прасковки4 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"И за делник, и за празник - най-вкусните празнични прасковки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • свинска мас - 1 ч.ч. топена
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • амоняк - 1 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - за меко тесто
  • захар - кристална за овалване
  • сладкарска боя - червена и жълта(аз използвах степчета)
  • мармалад - или сладко за слепване
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Яйцата разбиваме със захарта, добавяме разтопената мас и киселото мляко смесено с амоняка и ванилията. Постепенно добавяме брашното и замесваме замесваме меко тесто.

От мекото тесто правим топчета с големина на орех и ги печем в загрята на 200 градуса фурна до порозовяване. Слепваме бисквитките с мармалада.

Разтваряме сладкарската боя (или степчетата) и всяка бисквитка потапяме от едната страна в червено, а от другата в оранжево и след това овалваме в кристална захар.

За листенцата на сладките прасковки можете да използвате зелен марципан Варна (но може да импровизирате, като използвате чемшир, маслен крем, студена глазура и дори изрязани от зелена хартия листенца).

Празничните Прасковки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте!
Амонячната сода не се ли гаси в оцет?
12.12.2024 19:51
Потребител#176785
Потребител#176785
Трудоемки са, но стават много хубави. Аз слагам масло вместо свинска мас.
20.12.2017 18:13