Начин на приготвяне
Яйцата разбиваме със захарта, добавяме разтопената мас и киселото мляко смесено с амоняка и ванилията. Постепенно добавяме брашното и замесваме замесваме меко тесто.
От мекото тесто правим топчета с големина на орех и ги печем в загрята на 200 градуса фурна до порозовяване. Слепваме бисквитките с мармалада.
Разтваряме сладкарската боя (или степчетата) и всяка бисквитка потапяме от едната страна в червено, а от другата в оранжево и след това овалваме в кристална захар.
За листенцата на сладките прасковки можете да използвате зелен марципан Варна (но може да импровизирате, като използвате чемшир, маслен крем, студена глазура и дори изрязани от зелена хартия листенца).
Празничните Прасковки са готови.
Коментари
Амонячната сода не се ли гаси в оцет?