Специални сарми с прошуто

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
11/01/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене180 мин.
Общо225 мин.
Порции20-30 сармички
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо494
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете каймата, бекона, лука, яйцето, чесъна и магданоза. Прибавете подправките, портокаловата кора и омесете хубаво каймата. Сложете я в хладилника за 15 минути.

От зелето отделете външните листа, а от останалите направете сарми. Нарежете сърцевината на зелето и го смесете с нарязаното прошуто.

Покрийте дъното на тенджера със зелеви листа. В средата изсипете зелето с прошутото, а около него наредете сармите.

Покрийте с останалите зелеви листа и полейте ястието с доматеното пюре, разредено с вода.

Налейте още вода, колкото да покрие сармите.

Гответе на бавен огън, около 3 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар