Шоколадов киш

Шоколадов киш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
15/01/2016
"Всичко хубаво и вкусно е с шоколад, този шоколадов киш само го доказва"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 220
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се нарязва на тънки парченца. Брашното се претрива със студеното масло с ръце до трохи. Добавя се жълтъкът и захарта и се замесва тесто. Оставя се за 1 час в хладилника. Фурната се загрява на 200 градуса.

Приготвя се шоколадова заливка, като сметаната се загрява на бавен огън, добавя се натрошеният шоколад и маслото и при непрекъснато бъркане се загрява до разтопяването на шоколада.

Сместа се маха от котлона. Белтъкът на едното яйце се отделя и се разбива. Добавят се останалите две цели яйца и сместа се разбърква добре.

Яйцата се добавят в горещата смес при непрекъснато бъркане на тънка струйка. Тестото се разпределя в тавичка, като се оформят стенички и се набожда в средата на няколко места с вилица.

Пече се 15 минути на 200 градуса. Вади се от фурната, залива се със заливката и се пече още 15 минути. Поднася се напълно изстинал.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар