Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния от зелен боб с джанки и цвят от тиква

Яхния от зелен боб с джанки и цвят от тиква

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Яхния от зелен боб с джанки и цвят от тиква
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
13/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен боб - 1 кг пресен
  • картофи - 3 бр. средни
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • тиква - 2 бр. цвят
  • домати - 1 бр.
  • джанки - 5 - 6 бр. зелени
  • чубрицa - 3 клонки прясна
  • магданоз
  • олио - 1/2 ч.ч. олио
  • брашно - 3 с.л. с връх
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете вода в средно голяма тенджера и включете котлона. Щом заври я посолете. Почистете и нарежете зеления боб.

Чушките, цветът от тиква и морковът се нарязват на ситно, а доматът настържете на ренде. Така нарязаните зеленчуци се добавят в кипящата вода.

Добавете прясната чубрица, джанките и черен пипер на вкус. Варете ястието докато бобът стане готов. Загрейте олио и запържете брашното с червен пипер.

Запръжката се прибавя към боба. Добавете и нарязаните картофи, разбъркайте и варете до сваряването на картофите. Овкусете със сол. Накрая добавете ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: