Ирландско рагу

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Ирландско рагу1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1. 5 кг филе
  • чесън - 6 скилидки
  • бира - 400 мл тъмна
  • бульон - 3 ч.ч. телешки от кубчета
  • домати - 300 г от консерва
  • захар - 100 г
  • целина - 100 г корен
  • мащерка - 2 с.л. сушена
  • дафинов лист - 2 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • зехтин - 100 мл
  • картофи - 1. 5 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 4 стръка
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на резени, натрива се със сол и се запържва до златисто в смес от половината масло и половината от зехтина.

Лукът се нарязва на ситно, морковите и целината се нарязват на дребни кубчета. Лукът, морковите и целината се запържват до омекване в мазнината, в която се е пържило месото.

Добавят се целите обелени скилидки чесън, доматите, мащерката и месото. Добавя се бирата и предварително затопленият бульон. Добавя се сол и захар, дафинов лист и всичко се разбърква.

Похлупва се с капак и се задушава 3 часа на минимален огън. Картофите се обелват, нарязват се на резени и се запържват в смес от останалия зехтин с маслото.

Рагуто се сервира, като във всяка порция се добавят пържени картофи. Сервира се горещо, като се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: