Начин на приготвяне
Месото се реже на резени, натрива се със сол и се запържва до златисто в смес от половината масло и половината от зехтина.
Лукът се нарязва на ситно, морковите и целината се нарязват на дребни кубчета. Лукът, морковите и целината се запържват до омекване в мазнината, в която се е пържило месото.
Добавят се целите обелени скилидки чесън, доматите, мащерката и месото. Добавя се бирата и предварително затопленият бульон. Добавя се сол и захар, дафинов лист и всичко се разбърква.
Похлупва се с капак и се задушава 3 часа на минимален огън. Картофите се обелват, нарязват се на резени и се запържват в смес от останалия зехтин с маслото.
Рагуто се сервира, като във всяка порция се добавят пържени картофи. Сервира се горещо, като се поръсва със ситно нарязан магданоз.